به گزارش راهبرد معاصر؛ در جلسه روسای اتحادیههای تحت پوشش اتاق اصناف با محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور مقرر شد مسائل و مشکلات اصناف و بازاریان در کارگروههایی احصاء و با فوریت نسبت به رفع این مشکلات اقدام شود.
مخبر در این جلسه، اصناف و بازاریان را از مهمترین و موثرترین عوامل پیروزی و حمایت از انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: بازاریان تهران و سراسر کشور در تمامی مقاطع نظیر دوران دفاع مقدس همواره پشتیبان و حامی مهمی برای کشور بوده و خدمات ارزندهای ارائه کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه امروز هم حل مسائل و مشکلات اقتصادی کشور جز با همراهی و مشارکت بازار و بخش خصوصی میسر نیست، تصریح کرد: نظارت بر بازار و کنترل قیمتها صرفا با اقدامات دولتی و برخوردهای تعزیراتی ساماندهی نمیشود بلکه این خود بازاریان و اصناف هستند که با هماهنگی میتوانند بر بازار به نحو مطلوب نظارت کنند و انتظار دولت از بازاریان این است که بهویژه برای عید نوروز و ماه مبارک رمضان نسبت به نظارت و کنترل قیمتها توجه جدی داشته باشند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه در مذاکرات و دیدار با مقامات دیگر کشورها نیز همواره تاکید میکنم توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی فیمابین نیازمند رفع مسائل پیش روی بخش خصوصی طرفین است، افزود: لازم است صندوقهای سرمایهگذاری برای حمایت و پشتیبانی از اصناف شکل گیرد تا حمایتها و تضامین لازم برای صادرات و واردات به آنها ارائه شود.
مخبر همچنین با بیان اینکه بافت فرسوده بازار تهران روحیه بازاریان و مردم را فرسوده میکند، افزود: معابر، بناها و زیرساختهای فرسوده بازار تهران نیازمند بازسازی است و باید هرچه سریعتر از این فرسودگی و مشکلات ناشی از آن خارج شود.
وی با اشاره به مسائل مطرح شده از سوی روسای اتحادیهها در این جلسه، به رئیس اتاق اصناف تهران تاکید کرد در اسرع وقت کارگروهها و جلساتی را با نمایندگان اصناف و اتحادیهها و نمایندگان وزارت صمت و سایر بخشهای دولتی برگزار و تمامی مشکلات موجود را آسیبشناسی و دستهبندی کنند تا با فوریت برای حل این مسائل برنامهریزی و تصمیمگیری شود.
در این جلسه، روسای اتحادیههای کیف و کفش، چینی و بلور، خرازی، طلا و جواهر، آجیل و خشکبار، چرم، لوازم خانگی، لوازم التحریر، پارچه، لوازم خانگی فلزی، فرش و پوشاک و ... هر کدام گزارشی از مشکلات و مسائل کسبه و اصناف زیرمجموعه خود ارائه کردند.
فرسودگی بافت بازار و تنگی معابر و فرسودگی کابلهای برق، مسائل و مشکلات مالیاتی، قاچاق و ورود غیرقانونی کالاها، موانع و قوانین دست و پاگیر، عدم صدور مجوز برای بازسازی واحدهای صنفی بازار، بنگاهداری برخی بانکها و مسائل و مشکلات سامانهها از مهمترین موضوعات مطرح شده از سوی روسای اتحادیه بود که در این جلسه مطرح و مقرر شد در اسرع وقت این مشکلات بررسی و نسبت به حل و فصل کارشناسی آن اقدام شود./ تسنیم